Site Rengi

DOLAR 32,4821
EURO 34,7942
ALTIN 2.490,50
BIST 9.552,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Zanlar Niyetler ve Gerçekler

REKLAM ALANI
12.09.2019
388
A+
A-

Yıllar oldu yazı yazıyorum ve kendi çapımda siyasetle ilgileniyorum. Sağlıklı bir düşünce yapısına sahip olduğuma inanırım ve bilgiye dayalı siyaset yapmaya ve yazı yazmaya dikkat ederim, takip edenlerde bunu bilir.

Ülke yönetiminde siyaset yapanlar ile beraber siyaset yapmışlığım da vardır. Bir çoğunun ciğerinin yağını da bilgi birikim ve omurgalarını da bilirim. Hayatları sürekli salvolarla ve dönüşümle geçen kifayetsiz muhterisleri de mülayim kendi halinde günü kurtarma derdinde olanları da gördüm. Gerçekten davası olanları ve adam gibi adamları da gördüm.

ARA REKLAM ALANI

Namaz kılıp, haram helal demeden küp doldurma derdine olanları da, burslar ile köşe dönenleri de, dostluk dernekeri kurup dostlarını pazarlayıp çoluk çocuğuna iş ayarlama derdine olanları da gördüm. Davası ve adamlığı uğruna malını mülkünü kaybedeni ama adamlığını ve kişiliğini koruyanları da gördüm.

Kafası basmayan sadece dönemin adamı oldukları için bir yerlere gelip kimseyi beğenmeyenleri de gördüm. Ekonomi bilgisi komisyon almaktan öteye gitmeyen adamların faiz ve rantiyeye çalışıp onlarla savaşıyormuş gibi yapmalarını da gördüm.

Medeniyet ve mücadele deyip para için tüm söylediklerini yutup omurgasızca ortalıkta adammış gibi dolaşan etrafa boş boş bakanlar gördüm.

Bügünkü olaylar ve şahıslar hakkında zandan ve tahminden öte gerçeklere dayanan bilgilerim var. Bu bilgilerden rahatsız olanların olması da onların sorunu. Adam olanın gerçeklerden korkusu olmaz. Korkudan saldırgan olmalrı a gerçekleri değiştirmiyor!

Birileri reel politiğin ve gücün etkisi ile gerçekleri saklayabilseler de görgüsüzlük seviyesindeki çıkışları,salrganlıkları, kamuoyu önünde açıklayamayacakları mal varlıkları onları ele veriyor.

Şimdi birilerinin çalıyor ama çalışıyor demeleri onları burada kurtarabilir. Ama hesap günü karşı karşıya getirileceğiz. Söyledikleri ile yaptıklarını hatırlatırız. Bunları söylerken kimsenin sınanmadığı imtihanın masumu olmadığına inanıyor ama suçu ve suçluyu kutsamanında iman ile bağdaşmayacağını biliyorum.

İktidar olduğumuz dönemde siyaset yaparken de hangi niyetle gerçekleri savunuyor ve muhalefet ediyor idiysem bu günde aynı duygular ile muhalefet ediyorum. Sadece haklı olduğuna inandığım şeyi savundum.Birilerinin adamı olmadım. Birileri ile büyüme derdine düşmedim. Onlar büyüsün diye haramlara helal demedim. Bunları yaparken de kayıplarım olduğunu biliyordum. Nede olsa Hocamızdan böyle gördük. Ona da sistemin adamı olması söylenmiş O’da hakkı savunmayı tercih etmişti. Reel politiğin ve günün adamı olmamıştı.

Şimdi döne döne bir hal olan adamlar,ihale için ilim adamı haysiyetini sıfırlayanlar, muhafazakarlıktan öteye İslami bir duyarlılığı olmayanlar bize akıl vermeye çalışıyor, neyi nasıl yapmamız gerektiğini kime muhalefet etmemiz gerektiğini utanmadan sıkılmadan dillendirmeye çalışıyorlar.

Efendim AKP ye muhalefet etmeyin muhalefete muhalefet edin diyen mi dersiniz. AKP ile kardeşsiniz eleştirmeyin diyenler mi dersiniz. Erdoğan olmasa AKP zaten olmaz oradaki yamukları görmeyin Erdoğan’ da sizinle aynı şeyleri söylüyor diyenler mi dersiniz.

Aslında söyledikleri biz saltanat sürüyoruz bizi rahatsız etmeyin sessiz kalarak pisliklerimize ortak olun demek istiyorlar. Siz susun millet uyuyor biz milyon dolarlık evlerimize bir iki tane daha katalım. Ebleh çocuklarımıza bir iki danışmanlık maaşı daha bağlayalım,kızığımız aamlar ne halt yedi ise hatırımız kalmasın biz de yiyelim siz görmezden gelin diyorlar.

Biz kendi iktidar dönemimizde bile birilerine muhalefet ediyor, Allah rızası için elimizden geldiğince yanlışlar ile mücadele ediyorduk. Kahir ekseriyeti benim gibi düşünmeyen yaşamayan derleme toplama kalabalığa mı hakkı haykırmayacağım.

Bizimle aynı şeyi söylemek, istemek kadar onu yapmak, rezilliğin hepsine karşı olmak lazım. Makamları dukalıklara baronlara peşkeş çekip sadece ciro ile yada gelen avanta ile değerlendiriyorsan, eş dost akraban her taşın altınan çıkıyor isen bizimle değilsin! Söylenenler doğru yapılanlar yanlış ise ve erk siz iseniz söylediklerinizin önemi bir yere kadardır. Bu tarz doğru bir tarz değildir. Yapmadığın şeyleri söylemek sağlıklı bir davranış şekli değildir.

Mesala faize bu kadar çatıp ev almak gibi doğal bir süreçte bile bankaya para yatırma ve yıllarca orada tutma şartı getirmenin ne anlamı var! Faize bu kadar çatıyormuş gibi yapıp son on yılda en çok kazanan işletmelerin banka olmasının anlamı ne.Dindar nesil isteyip fuhuş sektörünü bu kadar serbest bırakmanın anlamı ne.

Hele hele bu kadar haram ve adaletsizlik içinde Osmanlı Sevdasına tutulmak Recaizade Mahmut Ekremin Araba Sevdasındaki baş kahramanın kişiliği ile gerçek peşinde koşmak gibi bir şeydir!

Gerçekler acıdır, acılar acıtır. Bir büyük gerçek te hesap günü yakındır.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.